Deze rode biet is ook nog onder een aantal andere namen bekend, waaronder Tonda di Chioggia, Chioggia Roze of dolce di Chioggia. Ook het nabij gelegen plaatsje Basano del Grappa heeft geprobeerd in de roem te delen door haar naam aan deze rode biet te plakken. Nadat de Chioggia met Italiaanse emigranten de oversteek naar de Verenigde Staten had gemaakt, werd hij daar na verloop van tijd ook Bull's Beet of Candy Stripe Beet genoemd.
![]() |
[Foto: www.jcarrot.org] |
Hoewel deze Chioggia als gevolg van zijn ongewone innerlijk vooral bekend staat om zijn gebruik in salades en als garnering, heeft hij ook gekookt zijn aanhangers. De smaak is mild en zoet. Sommigen typeren deze smaak als heerlijk, terwijl anderen hem juist smakeloos vinden. Bij het koken verliest de Chioggia wel veel van zijn kleurenpracht.
Jawel. Dat moet lukken. Wel vraagt dit ras om een plekje in de volle zon.
BeantwoordenVerwijderenOok leuk om te weten: de uitspraak is kjodzja.
BeantwoordenVerwijderen