Een bijzondere biet: Lutz Green Leaf

De Lutz Green Leaf staat ook wel bekend als ‘winterkeeper’ of ‘long seasons’ en dat duidt al direct op zijn goede langdurige bewaareigenschappen. Deze rode bieten variëteit is een oude heirloom, die populair was bij enkele Amerikaanse protestantse geloofsgemeenschappen, zoals de Mennonieten, waaronder de Amish. Ze willen niets weten van de verworvenheden van deze tijd en blijven nog steeds vasthouden aan oude tradities.

De rode bieten van de Lutz Green Leaf hebben een ongewone rode vorm en kunnen een doorsnede bereiken van meer dan vijftien centimeter. De rode bieten zijn zacht en smaken heerlijk zoet.
[Foto: /www.southernexposure.com]
Zoals zijn naam al aangeeft is de Lutz Green Leaf in het bezit van groen loof. Bij geen enkele andere rode biet is de verwantschap met de snijbiet meer duidelijk zichtbaar dan bij de Lutz Green Leaf. Deze variëteit is eigenlijk te beschouwen als rode biet en snijbiet tegelijk want hier kan het loof gemakkelijk twee maal zo hoog worden als bij andere rode bietenvariëteiten. Het jonge loof kan als salade gegeten worden, terwijl het later als heerlijke groente gekookt kan worden.

De Lutz Green Leaf is een stevige biet en je kunt hem rustig een paar weken te lang in de grond laten zitten voordat je hem eindelijk oogst. Hij vermaakt zich daar wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten